Как да изберем качествена GPS навигация?
28.05.2015  //  By:   //  Без категория  //  No Comment

При избора наOBJ1070 GPS навигация е много важно за какво и колко често ще я използвате. Ако Ви се налага да я използвате само лятото, например, за да Ви упъти до някой от морските курорти или през зимата, за да стигнете до определена хижа, то без проблем може да се спрете на по-евтин вариант. Ако възнамерявате да използвате GPS навигацията по-често или Ви трябва за служебния Ви автомобил, например, определено има неща, на които трябва да обърнете особено внимание при Вашия избор.

Големина на екрана

Големината на екрана на GPS навигацията е от особено важно значение. При стандартните модели екранът е 4.3 инча, което затруднява видимостта на детайлите по съответния маршрут. Препоръчително е екранът да е поне 5 инча, за по-добра видимост. Също важен фактор е и резолюцията, която трябва да е минимум 240 х 320 пиксела, а добра е резолюция от 272 х 480 пиксела и нагоре.

Реалният изглед

Най-лесният начин за ориентация, а и по-голяма яснота по отношение на посоката, в която се движите, определено дава 3D визията на маршрута.

Гласовите команди Text – To – Speech

Определено е трудно да гледате какво изписва GPS навигацията докато шофирате, затова въпреки досадната си същност, по-безопасният вариант със сигурност са гласовите команди. От особена важност тук е качеството на самия звук.

Актуализирането на трафика

GPS навигациите могат да Ви дадат подробна информация за трафика в реално време, а дори и за прогнозата за времето.

POI – Point – of – interest данни

Тук сами преценявате доколко Ви е нужна информация, показваща близки до вашата дестинация места (хотели, ресторанти, банки и т.н.). Необходим е редовен ъпдейт за тази информация.

Батерия

Изключително важно е да сте наясно колко време точно издържа батерията на Вашето устройство. Тези, които се монтират в автомобилите обикновено са с  батерии от 500mAh до 1800mAh, а захранването става посредством стандартния 12-волтов порт, за който е наличен адаптер.

Други

Необходимо е да проверите дали устройството разполага с подробна карта на България и Европа. При повечето GPS навигации е налично описание, което пояснява, че има карта на страната, но е възможно да се окаже, че на нея присъстват само по-големите градове.

About the Author :

Leave a reply