Таблет с GPS
17.02.2015  //  By:   //  Без категория  //  No Comment

таблет с GPSТаблет с GPS

GPS е абревиатура на словосъчетанието Global Positioning System, което на български език се превежда като глобална система за позициониране.

Благодарение на тази система, разработена в първоначалния си вариант от американската армия за военни цели, ние можем да засечем своето местоположение, където и да се намираме по света, стига да разполагаме с GPS устройство.

Тази технология внася в живота ни твърде много удобства, тъй като е лесно достъпна (устройствата, които я поддържат се предлагат на разумни цени), не изисква специфични знания, поддържа се из целия свят (това се дължи на обстоятелството, че около планетата ни са разположени спътници на САЩ, които са свързани в мрежа. На всичкото отгоре глобалната система за позициониране е достъпна безплатно!) и улеснява живота дори на професионалните шофьори – например на водачите на товарни камиони и таксита.

Точно на тях искам да обърна специално внимание. Не зная дали сте забелязали, но в последните две години таксиметровите автомобили бяха оборудвани с таблети, разполагащи с GPS устройства. Софтуерни фирми разработиха програми, които спомагат на тези компании и на служителите им да увеличат ефективността си, тъй като едновременно показват текущото местоположение на екрана, адресът, където автомобилът трябва да отиде, близките бензиностанции, медицински заведения, ресторанти и прочие, и не на последно място – останалите служители на компанията, които са наблизо.

Разполагайки с тази технология такситата биха могли да се разполагат по-равномерно из обслужвания регион, като по този начин поръчките се обработват по-бързо.

Какъв таблет да избера?

На всички ни е ясно, че таблетите от най-висок клас са снабдени с GPS, например многоядрен процесор, видео чип, оперативна памет, пространство за съхранение на мултимедийни файлове, блутут, но и други функционалности. Такова е и 7-инчовото устройство на Hesperus.

Компанията производител е специализирана в разработката на GPS хардуер и софтуер за автомобили. Уверявам ви, че срещу парите си ще получите продукт с високо качество, който ще ви служи добре.

Искам изрично да отбележа, че освен стандартните екстри, таблетите на Hesperus се предлагат с някои бонуси:

  • карти на Европа;
  • гласова навигация;
  • стойка за автомобил;
  • 3D сгради;
  • предупреждения за камери;
  • камери за скорост;
  • информация за полицейски засади.

В случай че сте заинтересовани от продуктите на Hesperus, можете да ги откриете в нашия магазин, Hesperus.bg. При въпроси – обърнете се към екипа ни.

About the Author :

Leave a reply